Miklósa Erika: „Bízom Friciben, mert nyugodt és strapabíró”

A világhírű énekesnő először vállal lovas operaéneklést 

Újfajta szerepvállalásba kezd Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőnk. Miklósa Erika énekes karrierje mellettfutott már New York-i maratont, vett részt fogathajtásban is, de most igazi újdonságként lóháton játssza el a szenvedélyes Carmen szerepét a Papp László Budapest Sportarénában. A Spanyol Királyi Lovasiskola Andalúz Fiesta című látványos színházi lovas show műsorában, december 2-án és 3-án, az énekes világklasszis előképzettség nélkül, bátran vállalta, hogy nyeregbe pattanjon. A művésznő megtartotta első lovas edzését, amelynek során azonnal bizalmába fogadta a csodás fekete paripa.

Miklósa Erika Domonyban járt, hogy legújabb alakításához próbalovaglást tartson. A művésznő merész vállalkozásba kezdett; énekesnői szerepét kivételesen lóháton alakítja egy világújdonságnak számító spanyol lovas látványszínházi produkcióban. Ugyanis a világon egyedülálló módon a lovas előadás csak hazánkban  egészül ki helyi sztárfellépőkkel. A Bizet operaművével és a Déri András vezényletében élő szimfonikus zenekarral újraálmodott spanyol-magyar látványszínházi koprodukcióban a világszerte ismert művésznő Kiss B. Attila Kossuth-díjas operaénekes partnereként lép fel. Erika sokat gyakorolt, hogy ló és lovasa között kialakuljon a tökéletes harmónia.

Frici egy holland fríz, amelyik egy nagyon nyugodt, strapabíró ló, aki mindent kibír. A közös próbánk során nem volt rá rossz hatással az énekhangom, ezért bízom benne, hogy nagy lesz a sikerünk” – mondta nevetve.

A koloratúrszoprán énekesnő azért vállalta el a különleges fellépést, mert mindig is közel álltakhozzá a lovak,sőtmár azt is biztosan tudja, hogy kislányát is szeretné a jövőben lovardába járatni.

Örömmel tölt el egy ilyen monumentális produkció, amikor ennyi embert látok együtt a közönség soraiban. Inspirál a több ezer néző jelenléte, ugyanakkor a jó ügy is, hogy a lovas sportot, és a lovak szeretetét népszerűsíthetem, hiszen erről is híres Magyarország, nem véletlenül mondják, hogy lovas nemzet vagyunk” – tette hozzá.

A hamarosan Budapestre érkező cordobai királyi ménes show műsora igazi világszenzáció, amelyben a főszerepet a fegyelmükről és bámulatos teljesítményükről ismert fajtiszta andalúz lovak kapják. A bemutatón színpompás ruhába öltöztetett, földön és levegőben fergeteges táncot lejtő flamenco táncosok, és bámulatos akrobata mutatványokat végrehajtó profi lovasok fokozzák majd a hangulatot, míg magyar részről Koltai Polett nyolc dámalovas karusszele, illetve Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok produkciója teszi az estét még felejthetetlenebbé.

A színházi előadás folytatásaként a vendégek részt vehetnek a műsort követő fedeles fogathajtói világkupán, ahol a legnagyobbak fogathajtói versenyében gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Videó a próbalovaglásról:
https://www.facebook.com/lovasshow/videos/1503075843116031/

További hírek:
http://brekacom.com/wordpress/category/hirek/

További információk:
https://www.facebook.com/lovasshow/
https://www.facebook.com/events/331950693913547/
https://www.facebook.com/events/510215932703969/