Gratulálunk a jelölt orvosoknak! – Lezárult a jelölés, indul a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire

Mintegy 1 500 orvosi díjra szóló jelölés érkezett a pácienseiktől azokra a Magyarországon praktizáló orvosokra, akik elhivatottsággal és odaadással végzik mindennapi munkájukat. A tavaly szeptemberben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 9 arra érdemes szakembernek ítélik majd oda, amelyekből 7 díjazottat a nagyközönség szavazatai alapján választanak ki. A szavazás február 19-én indul a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj honlapján.

Véget ért a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra szóló jelölési időszak, amelynek során betegek jelölhették orvosaikat munkájuk elismeréseként. A tavaly szeptember óta tartó periódusban a kitüntetésre országszerte több mint 1 000 a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

A díjat hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány, melynek elnöke nagy örömét fejezte ki a számos ajánlással kapcsolatban.

 „Megindító történeteket olvashattunk az ajánlások indokoló sorai között. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra ugyanis nemritkán olyan szakembereket jelöltek, akik olykor emberfeletti helytállással kezelték betegeiket, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során rendkívüli elhivatottsággal praktizálnak„– mesélt a jelölésekről Patakfalvi Zoltán.

A jelöltek közül a nagyközönség március végéig választja ki az év közönség díjasait, valamint egy zsűri dönt majd a 2 szakmai díj várományosáról. A szakmai díj zsűrijét két kiváló és szakmailag elismert orvos képviseli, akiket civil oldalról egy véleményformáló, hiteles közéleti személyiség támogat.

A kiválasztott orvosok munkáját a szavazási időszak lezárását követően április 26-án a Magyar Tudományos Akadémián egy ünnepélyes díjátadó keretében ismerik el.

További információk: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu