A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj díjátadó ünnepélyén a névadó özvegye, Marcia Szent-Györgyi is ott lesz

Országosan már a 100 ezret is meghaladja a szavazatok száma azokra a kiváló hazai orvosokra, akiket pácienseik jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Az elhivatottságukért, példamutató munkásságukért elismerni kívánt szakemberekre továbbra is voksolhat a nagyközönség. A szavazás a díj honlapján március 30-án, éjfélkor zárul. A hét közönségdíjas és két szakmai zsűri által méltatott orvost április 26-án ismerik el az Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében tartandó ünnepélyes díjátadón, melyen a névadó tudós özvegye, Marcia Szent-Györgyi is tiszteletét teszi.

Óriási népszerűség övezi a Goodwill Pharma Az Egészségért Alapítvány által tavaly szeptemberben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, melyre pácienseik jelölhették a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző orvosaikat. A szakemberek jelölését követő szűk egy hónapban a közönség szavazatai már túllépték a 100 ezres mérföldkövet, a Facebook követők száma pedig 4 000-re növekedett ugyanebben az időszakban.

Az összesen kilenc elismerésre méltatott szakembert egy díjátadó ünnepség keretében tüntetik ki az MTA székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében. Az eseményre Szent-Györgyi Albert özvegye, Marcia Szent-Györgyi is ellátogat. A köztiszteletben álló, Amerikában élő hölgy férje Nobel-díjának 80. évfordulója alkalmából megalapított díjról elismerően nyilatkozott.

„Albert tudományos munkásságának az volt a célja, hogy mindannyiunk életét jobbá tegye. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjjal azon orvosok munkáját ismerjük el, akik a mindennapokban Alberthez hasonlóan a mi életünket is jobbá teszik, akiknek munkássága követendő példa lehet a jövő generáció orvosai előtt” – mondta el Marcia Szent-Györgyi.

Az alapítvány fő támogatója a Goodwill Pharma Kft. is a jó ügy mellé állt, a Szent-Györgyi Albert vitaminok 2018. április 26-ig történő eladásából származó bevételből, dobozonként 100 Ft-tal járul hozzá az alapítvány működéséhez.

További információk: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Szent-Gy%C3%B6rgyi-Albert-Orvosi-D%C3%ADj-1928159300792236/