Megvannak a régiók legkedveltebb orvosai!

Lezárult a közönségszavazás az orvosokra

Több mint 170 ezer szavazattal zárult március 30-án, éjfélkor a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazása. A gyógyítás iránt elkötelezett, kiváló hazai orvosokat pácienseik jelölhették a díjra, akik közül a nagyközönség voksai döntöttek a 7 közönségdíj odaítéléséről. A rendkívüli népszerűséggel lezajlott jelölési és szavazási időszakot követően, egy háromfős zsűri választja ki a két különdíjast. A zsűri tagjai között köszönthetjük Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt is. Az orvosi díj várományosait április 26-án ismerhetjük meg. A díjátadó ünnepély a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében kerül megrendezésre.

Közel 52 ezer kelet-magyarországi, 75 ezer nyugat-magyarországi és közel 45 ezer budapesti szavazattal zárult az a nagy sikerű közönségszavazás, amelynek eredményeként elhivatottságukért, példamutató munkásságukért ismer el magyar orvosokat a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány. Az elkövetkező hetekben szakmai zsűri választja ki az idei év két különdíjasát. A döntőbizottság tagjai: az orvostársadalom képviseletében Prof. Dr. Klivényi Péter és Dr. Kallai Árpád valamint az ismert előadóművész Hegedűs D. Géza.

A tavaly szeptemberben hagyományteremtő céllal alapított, idén első alkalommal meghirdetett Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak nem várt fogadtatása volt, amelyről az alapítvány elnöke így nyilatkozott:

Az elmúlt hónapokban számos megható és szívhez szóló személyes történetet olvastunk, amelyet ezúton is mindenkinek köszönünk! Tisztelettel és hálával tartozunk a kiváló szakembereknek, akik hozzájárulásukkal megadták a lehetőséget betegeiknek, hogy köszönetüket kifejezhessék” – mondta el Patakfalvi Zoltán, kuratóriumi elnök.

Köszönetet mondunk a pácienseknek is, hogy kezdeményezésünket szívügyüknek tekintették és rendkívüli igyekezettel adták le szavazataikat a jelölt orvosokra. Köszönjük a bizalmat, hogy megindító történeteiket megosztották velünk és azt a biztatást, amelyet Önöktől nap, mint nap kaptunk” – tette hozzá.

További információk: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Szent-Gy%C3%B6rgyi-Albert-Orvosi-D%C3%ADj-1928159300792236/