Freddie új dala szól majd a budapesti jégkorong vb-n – A „Győzni jöttünk” című számot választották a divízió I/A szurkolói dalának

Új szerzeménnyel rukkolt elő Freddie, a 2016-os Dal győztese. A „Győzni jöttünk” című dal a Magyar Jégkorong Szövetség tetszését is elnyerte, hangulatával és lendületével. Új megközelítésből ragadja meg a szurkolói életérzést, ezért döntöttek úgy, hogy azt a világbajnokság „hivatalos szurkolói dalának” választják. A Lotfi Begi által megkomponált sláger a sporteseményen folyamatosan jelen lesz, a Papp László Budapest Sportaréna mellett felállított Szurkolói Faluban pedig a szombati before party-n hallhatja élőben a nagyközönség.

Freddie újdonsága, a „Győzni Jöttünk” című zeneszám lett a budapesti jégkorong világbajnokság hivatalos szurkolói dala. A Lotfi Begi által szerzett dal klipjének forgatását már elkezdték, amelyhez a felkészülési meccsek utolsó, kultikus magyar-ukrán mérkőzéséről is készültek vágóképek.

Mind az énekes, mind a zeneszerző számára sokat jelent a sport, és leginkább a hazai válogatott játéka, ezért szívesen foglalkoztak a témával.

A sport meghatározó dolog az életemben, mondjuk inkább a szurkolói oldala, a hangulat és az atmoszféra miatt, legyen szó fociról, vízilabdáról vagy épp jégkorongról. Ezeknek a mérkőzések, főleg ha a válogatott játszik, különleges varázsa van, összehozza az embereket és olyan egységet teremt, ahol közös célért szurkolunk” – nyilatkozta Fehérvári Gábor Alfréd, közismertebb nevén Freddie.

A szurkolói dal szerzője, Lotfi Begi így mesélt a zeneszám születéséről:

 „A  hazai jégkorong válogatottat néhány éve követem, amióta feljutottak az A csoportba, és noha tavaly nem sikerült ismét feljutni, de idén újra megkíséreljük. Külön öröm számomra, hogy a világbajnokságnak Budapest ad otthont, és csapatunk hazai közönség előtt bizonyíthat ismét. Ennek okán jött az ötlet, hogy készítsünk egy szurkolói dalt, hogy minél több emberhez eljusson a vb és a csapat híre, és ezáltal még több ember ismerje és szeresse meg a jégkorongot és ezt a remek csapatot”– magyarázta.

A dalt a világbajnokság előestjén, szombaton hallhatja élőben a nagyközönség az esemény before party-ján, a vb Szurkolói Faluban.

További információk:

www.jegkorongszovetseg.hu