Nem engedték le a színpadról Balázs Fecóékat

Lüktettek a dobok, morajlott a basszus és sírt a gitár – fergeteges múltidéző koncertet adott a 40 éves Korál a Papp László Budapest Sportarénában, ahol fiatal és idős egymás mellett énekelte az elmúlt négy évtized legnagyobb dalait. Balázs Fecó és bandája akkora bulit csapott, hogy a közönség le sem akarta engedni őket a színpadról.

Tüzes hangulat, lézer-show, egykori koncertfelvételek, örökzöld slágerek, rock és líra – álló vastapssal ünnepelte a közönség a Korál 40 éves születésnapját szombat este a budapesti Arénában, ahol szinte egy tűt sem lehetett leejteni.

„Az első 40 év miatt vagyunk itt, hogy megköszönjük azt a szeretetet, amit kaptunk, mert ez egy társas játék lent a közönség soraiban és fent a színpadon, ami külön-külön nem lett volna lehetséges.” – kezdte Balázs Fecó, aki egy meglepetést is bejelentett rajongóiknak.

„Készülünk egy dupla CD-vel, amiben az elmúlt 40 év legsikeresebb és kihagyhatatlan dalait szimfonikus változatban dolgoztuk fel. A lemez hamarosan megjelenik – árulta el a Korál frontembere, aki zenésztársaival elképesztő energiát szabadított fel a színpadon.

Fischer László (gitár), Fekete Tibor (basszusgitár), valamint Dorozsmai Péter (dob, ütőhangszerek) – aki jó néhány perces szólójával tovább fokozta a hangulatot – mellett a Korál „láthatatlan tagja”, a dalszövegíró Horváth Attila is köszöntötte a közönséget. Továbbá színpadra lépett két közreműködő zenész, akik 1978-ban a Korál együttes tagjai voltak, valamint a jubileumi koncert egyes részeinél szimfonikus zenekar is kísérte a legendás együttest. A vokalista Simon Edina és Bryan Adams magyar hangja, Csákvári László szintén remek kiegészítője volt az időutazásnak, amely szimbolikusan az Amikor vége az utolsó dalnak is… címet viselte, ám kiderült, hogy Nincs búcsúzás, nincs búcsúztatás.

Az év rock bulija olyan jól sikerült, hogy a rajongók szűnni nem akaró ovációval tapsolták vissza kedvenc zenekarukat, amely óriási lendülettel csapott ismét a húrok közé és ráadást is játszott a színpadon.