Idén közel 130 ezren élvezhetik az Erzsébet-táborokat

„A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér”Debussy

2016-ban csaknem 90 ezer gyereknek szereztek örökké szóló élményt az Erzsébet-táborok, tavaly ez a szám meghaladta a 100 ezret, az idei év végéig pedig több mint 126 ezer táborozót fogadnak a helyszínek. Várnagy Andrea világszerte elismert zongoraművésznő már rutinos a táborozásban, hiszen saját rendezvénye, a júliusban Tiszapéterfalván megrendezett Zenevarázslat tábor is több éve működik, egyre nagyobb sikerrel. Ide idén Böjte Csaba gyermekotthonaiból is ellátogatott 50 gyermek.

– Hatalmas élményt adtak számomra az Erzsébet-táborok, nagy kihívás és természetesen nagy boldoság volt, hogy 11 héten át én koordinálhattam a táborok kulturális programkínálatát. Külön öröm a számomra, hogy olyan nagy neveket tudtam elhozni a gyerekeknek, mint például Acél András és az OperaKommandó, az In Medias Brass, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Nem Adom Fel Zenekar. A hazai könnyűzene legnagyobb sztárjai közül is sokan eljöttek, mint például Vastag Tamás és Pápai Joci. Jövőre folytatjuk a munkát, hiszen a próbaév sikeresnek bizonyult, úgy tűnik, ez hosszú és gyümölcsöző együttműködés lesz – mondta Várnagy Andrea.

Természetesen a Zenevarázs sem maradhatott ki a táborokból: Várnagy Andrea segítségével több ezer gyermek ismerte és szerette meg a komolyzenét az idei nyáron. Az előadások után közös tábortűz várta a kicsiket és nagyokat. A sikeres művésznő azt is elárulta, ezek a táborok nem csak a gyerekeknek, de a tanároknak és a segítőknek is felejthetetlen tapasztalatot nyújtanak. A segítők Andrea vezetésével például rendhagyó zenekart alakítottak. Ez a „Camp Band” rendkívül tehetséges fiatalokból állt, a világhírű zongorista pedig nagy örömmel csatlakozott a formációhoz, hogy a legújabb slágerekkel örvendeztessék meg a táborozó fiatalokat.

– Hihetetlen volt ez a nyár, nem sok időm jutott a pihenésre, mégis jóleső elégedettséggel gondolok vissza ezekre a hetekre. Mikor hazaindultam az utolsó táborból és rádöbbentem, mekkora ajándék is volt ez, és hogy 9 hónapot kell várnom a következőig, a könnyeimmel kellett küzdenem. Bevallom, nehéz ennyi szeretetet magunk mögött hagyni –árulta el a táborok kulturális vezetője. Legközelebb az újonnan megnyílt UP Újpesti Rendezvénytérbe invitálja a gyerekeket Várnagy Andrea fantasztikus Zenevarázslat programjával, melyet ezúttal a város egyik legmodernebb színháztermében hallgathatnak meg az érdeklődők.