Majdnem meghalt Bács Péter

A fiatal színész élete egy hajszálon múlt

Bács Péter forgatásokkal teletűzdelt adventjét nemrég egy borzasztó esemény szakította meg, ami kishíján az életébe került. A sikeres fiatalember néhány napja éppen szöveget tanult otthon, amikor az egyik pillanatról a másikra kapta el egy erős fejfájás. Ahogy felállt,hirtelen meg is szédült, ekkor már biztos volt benne, hogy nagy bajban van.Szerencsére a fiatal színész és kaszkadőr gyorsan reagált: rögtön szaladt és elzárta a gázt, kiszellőztetett. Kiderült, hogy jó volt a megérzése: enyhe szénmonoxid mérgezésen esett át.

Ha kicsit később kapcsolok, vagy ha éppen alszom és nem figyelek fel a jelekre, már nem lennék itt” – mesélte Péter, akiben mély nyomot hagytak a történtek. Mint kiderült, egy eldugult szelep okozta a problémát és kis híján a tragédiát is. A fiatal tehetség elárulta, bár korábban sosem történt vele ilyesmi, mégis automatikusan felismerte a jelenséget és ez mentette meg az életét. Azt is hozzátette, első dolga lesz, hogy beszerezzen egy szénmonoxid jelzőt és mostantól mindenkinek ezt tanácsolja.

Rengeteg ilyen tragédia történik minden évben, mégis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy velünk ez nem fordulhat elő. Borzalmas volt megtapasztalni, milyen az, amikor valóban egyik pillanatról a másikra következik be a baj és másodperceken múlik az ember élete”– mesélte.

Peti éppen egy hamarosan debütáló sorozatot forgat gőzerővel. A szerencsétlenség miatt most a barátai szállásolják el arra a pár napra, amíg vissza nem mehet a lakásba. A mérgezés másnapján már kamerák előtt állt, hiszen a forgatási napokon nincs megállás. Azt reméli, minél több emberhez eljut az üzenete, hiszen ha valaki időben felismeri a tüneteket, az akár életeket is menthet.

„Fontos, hogy még most, az ünnepek környékén se feledkezzünk meg ezekről a dolgokról, hiszen tényleg bármikor, bárkivel előfordulhat hasonló” – hangsúlyozta Peti, aki már nagyon várja, hogy néhány napot a szeretteivel lehessen, hiszen a sorozat kitölti a mindennapjait, másra most alig jut ideje.

Felüdítő lesz egy kis időt a párommal, a családommal és a barátaimmal tölteni. Szerencsére a barátnőm, Adri mindenben támogat, a karácsonyi készülődést is szinte teljesen magára vállalta, nekem már csak néhány apróságot kell elintéznem. Lesz 3-4 napunk együtt, amit már nagyon várok. Sokat jelent, hogy ilyen megértő a szoros napirendem ellenére is és folyamatosan érezteti velem, hogy mellettem van” – árulta el Péter.