„Kínos érzés volt összeverni egymást”

Bács Peti és Varga Balázs sokat próbált színművészek, de nehéz volt megütniük egymást

A Drága Örökösök Józsija és Lajosa nem férnek a bőrükbe: látványos verekedős jelenetben mentek egymásnak. A nézeteltérést természetesen a nők okozták… Bács Petinek és Varga Balázsnak nehéz volt megbirkózniuk a feladattal, hiszen a valóságban jó barátok, éppen a sorozatbéli közös munkának köszönhetően.

„Nekem semmilyen hasonló tapasztalatom nincs, a határ úti esetet kivéve soha nem verekedtem senkivel. A legnehezebb talán az volt benne, hogy a valóságban ilyen jóban vagyunk, természetellenes és fura volt eljátszani, hogy gyűlöljük egymást és összeverekszünk. Sok koncentrációt igényel, nagyon oda kellett figyelnem, nehogy, túl erősen üssek, hiszen én korábban versenyszerűen kick-boxoltam”– mesélte Peti.

Peti hozzátette, a sorozatbeli munkában az a legnagyobb kihívás, hogy a való életben vagány és aktív életet él: kaszkadőrködik, lovagol, folyamatosan mozgásban van, sorozatbeli énje viszont ennek szöges ellentéte. Peti, míg meg nem ismerte kedvesét, hatalmas csajozógép volt, a sorozatbeli Lali viszont kicsit málészájú, érzelmesebb, nyugodtabb figura, aki nem ért a nőkhöz sem. Azt is elárulta, hasonlóan kellemetlenül utoljára akkor érezte magát, amikor az egyik legelső statiszta-szerepében egy meleg fiút kellett eljátszania, női ruhában.

„Ezt nemrég elmeséltem Balázsnak, ezért az egyik legutóbbi vicces kihívás-videónkban ismét női ruhába kellett bújnom. Az sem volt kellemes” – mondta Peti.

A fiúk rajongói tábora az elmúlt hónapokban rohamosan nő, egyre többen követik őket és nagy népszerűségnek örvend a közös videósorozatuk is. A rövid felvételeket heti rendszerességgel osztják meg a követőikkel vicces vagy épp komoly helyzetekről, kihívásokról, egymás megtréfálásáról.

A verekedős jelenet fizikai feltételeivel természetesen egyik fiatal színésznek sem volt gondja, hiszen Peti korábban kaszkadőrként is dolgozott, most pedig közösen edzenek, ha éppen nem a kamerák előtt állnak.

„Lelkileg valóban kicsit nehéz volt megélni ezt a helyzetet, hogy verekednünk kell. De én is hozzá vagyok szokva az extrémebb színházi, forgatási körülményekhez, ugyanis korábban is voltak már embert próbáló feladataim. Kaposváron egy előadás miatt megtanultam hátraszaltózni, de néhány évvel ezelőtt a „Rendelj színészt” akciónk keretei között egy erősebb jelenet miatt idegen emberek nappalijában vetkőztem meztelenre” – tette hozzá Balázs.

A fiatal művészek azt is elárulták, a valóságban mindketten békepárti, konfliktuskerülő embernek tartják magukat.