Megvannak a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjasai

Lezárult a szavazási időszak

Közel 107.000 szavazattal zárult március 16-án, éjfélkor a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazása. A díjra az idei évben országszerte csaknem 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak betegeik. A két különdíjast idén is háromfős szakmai zsűri választja majd ki.

Idén második alkalommal indította el az alapítvány a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, melynek az előző évhez hasonlóan nagyon pozitív fogadtatása volt. Közel 107.000 szavazattal zárult a közönségszavazás, amelynek eredményeként elhivatottságukért, példamutató munkásságukért ismer el magyar orvosokat a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány.

A közönségdíjasok:

Dr. Tandel Beáta, sebész, Észak-Magyarország

Dr. Deák György, gyermekgyógyász, gyermekneurológus, Északnyugat-Magyarország

Dr. Felföldi Ferenc, gasztroenterológus, Délnyugat-Magyarország

Dr. Förhécz Zsolt, belgyógyász, kardiológus, Közép-Magyarország

Dr. Kemény András, háziorvos, Közép-Magyarország

Dr. Körmendy Szabolcs, tüdőgyógyász, Délkelet-Magyarország

Dr. Petlyánszki Gábor, háziorvos, Északkelet-Magyarország

Az idei év két különdíjasát hivatalos döntőbizottság választja majd ki. A döntőbizottság tagjai: az orvostársadalom képviseletében Prof. Dr. Klivényi Péter és Dr. Kallai Árpád valamint az ismert előadóművész Hegedűs D. Géza. A díjat 2019. április 11-én, a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében vehetik át az elismertek.



További információ: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu