Félti a méheket a pénzügyi nagyragadozó

Apró Anna: „Beporzás nélkül nincsen élet”

Albert Einstein, Leonardo DiCaprio, Morgan Freeman… Mi a közös bennük? Mindegyikük teljes mellszélességgel kiáll zümmögő kis barátaink mellett, és ebben a minőségben mindhárman követendő példaként állnak Apró Anna előtt.

A méhek ökoszisztémánk kiemelten fontos szereplői, már Einstein is felhívta rá a figyelmünket, hogy védelmük elengedhetetlen feladat. A 90-es évek óta azonban látványos a populáció mélyrepülése: mára a kihalás szélére sodródtak. Pedig a méhek szorgoskodása nélkül élelmiszereink harmada nem jöhetne létre.

A RTL Klub új, nagysikerű showműsora, a Cápák között egyetlen női befektetője, Apró Anna vidéken felcseperedett lányként ismeri és szereti az állatokat. Innen eredhet környezetvédelem iránti elkötelezettsége, és az is, hogy az elmúlt években egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a méhek megóvásának. A csíkos kis repülő rovaroknak ugyanis nem csak a mézet köszönhetjük: az állati beporzás nélkül nagy problémák fenyegetnek a mezőgazdaságban is.

Az első találkozásom nem volt velük éppen baráti: ahogyan sokan, én is a Balaton partján, mezítláb ismerkedtem meg velük és a méhcsípéssel. Ennek ellenére hamar felismertem a jelentőségüket a környezetünkben. Érdemes utánaolvasni ezeknek a dolgoknak, hiszen egy jó ideje már nyilvánvalóvá, hogy a kihalásuk minket is komolyan érintene. A méhek és a beporzás nélkül nincsen élet” – mondta Anna.

A fiatal milliomosnő, akit minden útjára elkísér autóján egy apró, üvegfestékből készült méhecske, azt is elárulta, a rohamos pusztulás egyik alapvető oka az egyre kevesebb viráglelőhely, de nagy a szerepe a klímaváltozásnak és a növényvédőszereknek is. Hozzátette, aki tenni szeretne azért, hogy a méhek még sokáig velünk maradhassanak, némi tudatossággal és egy kis figyelmességgel könnyedén segíthet nekik.

Ha virágokat, gyümölcsfákat ültetünk a kertünkbe, vagy az erkélyünket cserepes virágokkal díszítjük fel, máris hozzájárultunk ahhoz, hogy megtalálhassák a számukra szeretett közeget” – tanácsolta.

Minden hétfőn este!

Az RTL Klub új műsorának, a Cápák között című sorozatnak hála valódi nagyragadozók költöztek a képernyőre. A műsor során öt hazai üzleti nagyágyúval együtt ismerhetünk meg újabb és újabb ötleteket, amelyeket aztán Apró Anna és a többi befolyásos Cápa támogathatnak azzal, hogy befektetésként részesedést vásárolnak belőlük. A soron következő adásban egy 380 milliós vetkőzésre, egy ízig-vérig magyar grill-innovációra és hamisíthatatlan party-hangulatra is számíthatunk. Hogy melyik vállalkozó veszíti el élete álmát és ki az, aki tele zsebbel távozhat? Hamarosan kiderül. Cápák között, április 01., RTL Klub, a Barátok közt után