Adománnyal az egészségért -Szent-Györgyi Albert C-vitaminnal segítik a rászorulók egészségmegőrzését

A Goodwill Pharma magyar tulajdonú gyógyszeripari vállalat háromezer doboz, 1000 milligrammos Szent-Györgyi Albert C-vitamint adományozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vitaminokat a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül családoknak, illetve hajléktalanoknak juttatják el.

 

„Hálásan és nagy örömmel fogadtuk rendszeres adományozónk, a Goodwill Pharma rendkívüli adományát, melynek köszönhetően több ezer rászorulót támogathatunk C-vitaminnal. – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

„Nem engedjük el a rászorulók kezét!”

 

A koronavírus miatt az Ökumenikus Segélyszervezet magyarországi központjaiban – különös tekintettel az olyan bentlakásos intézményekben, mint a családok átmeneti otthonai – a kormányzati előírásokkal összhangban fokozták a higiéniai intézkedéseket: a lakókat folyamatosan tájékoztatják a fertőzés elkerülését segítő gyakorlatokról, és biztosítják a rászorulóknak a szükséges tisztítószert és fertőtlenítőszert. A segélyszervezet által működtetett idősek átmeneti gondozóházában és valamennyi bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében a kormányzat által bevezetett látogatási és kijárási tilalmat szigorúan betartják. „A járványhelyzet sok területen új segélyezési módszerek kidolgozására és alkalmazására késztetett bennünket is, azt a gondolatot követve, hogy ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk, ne engedjük el a bajban a rászorulókét!” – tette hozzá a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

Révbe érnek a Szent-Györgyi C-vitamin adományok

 

A vállalat a napokban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten túl, Szent-Györgyi Albert C-vitaminokkal támogatta a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványt és rajta keresztül a szegedi Gyermekintenzív Osztály egészségügyi dolgozóit, ezenkívül számos, a térségben lévő Idősek Otthonának juttatta el adományát.

 

Az adomány felajánlásával szeretnénk kifejezni, hogy gondolunk azokra az embertársainkra, akik kiszolgáltatott élethelyzetben vannak” – nyilatkozta dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma ügyvezető igazgatója.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni: Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „koronavírus” megjelöléssel. A beérkező pénzadományokat országos intézményhálózatán keresztül használja föl a segélyszervezet: átmeneti otthonokban élő, illetve az intézmények látókörében élő rászoruló családok, valamint idősek és hajléktalanok támogatására, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.