Sikerre vezetett a fordított gondolkodás

– Orvosokból lettek sikeres magyar gyógyszergyártók –

Nem egy kész terméket akartak eladni, hanem a piac ismeretében fejlesztettek olyan termékeket, amelyekre a vásárlóknak szükségük van. Orvosként indultak mégis hamar meghatározó piaci szereplővé váltak a gyógyszeriparban. Dr. Jójárt Ferenc és felesége, Dr. Kardos Mária ma sem szakadtak el a hivatásuktól: gyakorló orvosként tapasztalták meg az egészségügy szépségét és kihívásait, majd létrehozva saját gyógyszeripari vállalkozásukat, mára tömegek gyógyulásához járulnak hozzá. A Goodwill Pharma az ő sikertörténetük.

A Szent-Györgyi Albert nevével fémjelzett C-vitaminkészítményeket és egyéb étrend-kiegészítő termékeket gyártó és forgalmazó szegedi családi vállalkozás, a Goodwill Pharma alapfilozófiája már a nevükben is felfedezhető: a jó egészséget, a jó akaratot, az értékteremtő szellemiséget határozták meg maguknak. A 25-dik éve töretlenül 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás komplex egészségtudatos gondolkodása vezetett odáig, hogy miközben a világ nagy része a koronavírus okozta egészségügyi és gazdasági válsággal küzdött, ők nem csupán megtartani tudták hűséges vásárlói bázisukat Magyarországon és külföldön, de innovációiknak és példamutatóan sikeres, hosszú távú stratégiájuknak köszönhetően tovább is fejlődtek. A válság kellős közepén, nyolc havi megfeszített munkával, új gyártóüzemet hoztak létre, amivel megsokszorozták addigi gyártókapacitásukat, így még több emberhez juthatnak el kiváló termékeik, közvetlenül pedig még több család számára biztosítanak stabil megélhetést egy sok szempontból kiszámíthatatlan gazdasági környezetben.
„A mi cégünk egy kicsit fordítva indult és működik, mint a többi piaci szereplő. Előbb voltunk gyógyszerforgalmazók és csak később váltunk termékfejlesztővé és gyártóvá, amikor pontosan láttuk, hogy a vásárlók mit keresnek, mire van szükségük, és azt miért nem találják meg másoknál” – emlékszik vissza Dr. Jójárt Ferenc. A Goodwill Pharma alapítója szerint ez a szemlélet végigkíséri a mindennapjaikat, amikor újabb és újabb brandekkel jelennek meg a vényköteles és recept nélkül kapható gyógyszerek kínálatában.
A cégalapító orvos házaspár szegedi lokálpatriótaként fontosnak tartotta, hogy fejlesztéseik között megjelenjen egyik legnagyobb nemzeti büszkeségünk, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert szellemisége, a tudományhoz, az emberekhez, az élethez való viszonya. A legendás professzor nevét viselő vitamincsalád mára a Goodwill Pharma egyik legismertebb és legsikeresebb terméke lett, a cégalapítás 20. évfordulóján életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj pedig rövid idő alatt az egyik legrangosabb nem szakmai elismerés lett, amivel a páciensek kifejezhetik tiszteletüket és köszönetüket az orvostársadalom felé.
A társaság épp a példamutatóan sikeres, hosszú távú stratégiájának elismeréseként kapta meg 2021-ben a K&H Bank családi vállalatokat elismerő kiválósági díját, amivel más vállalkozásokat is inspirálhatnak tudatosságra, összetartásra és kitartásra.
„Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik mellénk állnak és a termékeinket választják. Komoly felelősség is, hogy a magyar emberek egyre nagyobb bizalmat szavaznak terápiás megoldásainknak, ami a színvonal megtartása mellett további innovációra ösztönöz bennünket”- mondta Dr. Kardos Mária, a Goodwill Pharma társtulajdonosa.
A kiváló munka eredményét egy másik idei díj is elismeri, a vállalat elnyerte a rangos elismerést jelentő Business Superbrands minősítést. A független szakmai testület által megszavazott díj a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák elismerése, egyben példamutatás a piac más szereplőinek a sikeres márkaépítéshez.
„Az egészség értékké vált, és egyre inkább kiemelt helyre kerül az egészségtudatos gondolkodásmód. Felelősek vagyunk az egészségünkért, a jövőnk pedig attól is függ, milyen tudatosságot adunk át a fiatalabb generációknak, hiszen az egészségünk megtartása a legjobb hosszú távú befektetés” – nyilatkozta Dr. Jójárt Ferenc.