Elfogytak a jegyek a budapesti jégkorong vb magyar meccseire! – A lelátó bővítésének lehetőségét keresi a Magyar Jégkorong Szövetség

Pár nap alatt elkapkodták a decemberben kibocsátott jegyeket a budapesti Divízió 1/A felnőtt jégkorong világbajnokság magyar mérkőzéseire. A külföldi meccsekre is jó ütemben fogynak a jegyek, előre láthatóan a brit és a lengyel csapatot is nagy létszámú szurkolói csoport kíséri – árulta el szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség a Magyar Jégkorong Napjának ünnepélyes megnyitóján. A gyerektornával egybekötött rendezvényen – ahol a jégkorong válogatott játékosai, Duschek Dávid, Keegan Dansereau és Kovács Bronson is részt vett –kiderült, hogy az áprilisi fordulóra családi belépők is elérhetők a kijelölt szektorokban.

A Magyar Jégkorong Szövetség a Városligeti Műjégpályán tartott nagyszabású sporteseményén örömmel jelentette be, hogy alig pár hét leforgása alatt minden jegy elkelt az áprilisi felnőtt jégkorong világbajnokság magyar meccseire. A Magyar Jégkorong Napjának ünnepélyes megnyitóján Boros Péter a szövetség kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a tavaszi világbajnokság magyar mérkőzései iránt óriási az érdeklődés, hiszen a sportág szerelmesei napok alatt kifosztották a jegypénztárakat. Ezért a szövetség keresi a plusz férőhelyek bővítésének lehetőségét.

Azoknak, akik a jegyvásárlásról lemaradtak, azt üzenjük, hogy keressük a kapacitásbővítés lehetőségét. Nagyon magas szintű jégkorongot láthatnak azok is akik a nem magyar meccsekre látogatnak ki, még mindig van jegy a külföldi mérkőzésekre és a családoknak is az arra kijelölt szektorokban. Terveink szerint a szurkolói faluban kivetítőn élvezhetik majd a mérkőzéseket a szurkolók és a közös bulira vágyók, ahová reményeink szerint a válogatott fiúk is ellátogatnak majd.” – közölte Boros Péter.

A szervezők a rendezvényre olyan sportolókat is meghívtak, mint az ex-sztárkapus Szuper Levente, vagy a magyar jégkorong válogatott három penge játékosa, Duschek Dávid, Keegan Dansereau és Kovács Bronson, akik  kapura lövést oktattak a vállalkozó kedvűeknek.

A világbajnoksággal kapcsolatban Duschek Dávid, a DAB 29 éves kapusa nyilatkozott.

Természetesen – mivel hazai rendezésű a vb – most minden sportolónak az aranyérem, a feljutás a kitűzött cél. Erre úgy tűnik meg is van minden esélyünk, ha betartjuk azokat a taktikákat, amit a vezető edző kért tőlük és úgy gondolom, hogy a közönség miatt ez sikerülhet is, ha odafigyelünk.” – árulta el a magyar válogatottba is behívott hálóőr.

Ebben a keretben az összes csapat nagyon veszélyes, mivel egy szinten vagyunk a játékosokkal. Mindegyeik meccsen ki-ki meccseket fogunk játszani, de mindegyikből nekünk kell kihozni a legjobbat”– tette hozzá.

A Magyar Jégkorong Napjának kiemelt rendezvényén mintegy 1200 gyerek lepte el a főváros legnagyobb jégpályáját, akik a megnyitó után dímentesen próbálhatták fel a jégkorong játékosok legkülönfélébb öltözékeit. Az egyesületek tizennyolc elkerített pályán U8-as és U10-es bemutatókat tartottak, ahol  színes jégkorong mezekbe öltözött szupermini és mini utánpótlás-korú játékosok kápráztatták el a nagyközönséget.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre, a Családok Éve programsorozat első állomásaként.

További információk: www.jegkorongszovetseg.hu

Jegyek: www.jegy.hu