Zenei kalandozás Kalmus Feliciánnal – “Komolyzene felrázva, nem keverve”

Kalmus Felicián a #randomcello című projektjével robbant be a köztudatba néhány évvel ezelőtt. Zenélt már a Balaton jegén, arborétumban, sőt, egy vitorlás orrában a Titanic jól ismert dallamait is életre keltette. Great Great Grandma című lemezének néhány motívuma az UP hangszóróiból is visszaköszön, hiszen Felicián szerezte az UP hivatalos zenéjét. Most pedig nem mindennapi audovizuális koncertshowwal készül minket megörvendeztetni november 17-én az UP Újpesti Rendezvénytér színháztermében. A koncertshowban az egyedi, LED falas látványvilág mellett izgalmas táncprodukciók és légtornászok is közreműködnek, ezzel is segítve a műfajok, világok, hangulatok közötti utazást.

Kalmus Felicián játéka egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusa, és zenei sármja könnyen mozdítja el közönsége szívét a crossover világába. Kézen fogja a hallgatót és végigvezeti színes és izgalmas instrumentális világán. Zenéje újszerű, mégis természetesnek ható elegye a komolyzenei és az elektronikus zenei elemeknek.

– „Nem tudatos választás volt a cselló, ezt kaptam a zeneiskolában. Én igazából dobolni szerettem volna, de így alakult” – meséli Felicián. Érdekes eljátszani a gondolattal, mi lett volna, ha a tanár akkor dobverőt ad a kisfiú kezébe. Egy azonban biztos: a kényszerhelyzetből azóta igazi, elsöprő szerelem született, Felicián neve hallattán pedig ma már mindenki a jellegzetes vonóshangszerre asszociál. Videós projektjével, a #randomcelloval a fiatal tehetség hamar berobbant a köztudatba. Ezek a kisfilmek afféle zenei bonbonok, különleges csemegék voltak, később azonban egyre hosszabb filmekkel is kísérletezni mert a fiatal zenész.

Sem a helyszín, sem a stílus nincs kőbe vésve, ettől „random” ez a videósorozat. Ennek köszönhető, hogy színes és izgalmas a produkció. Nem szeretek unatkozni, ezzel a változatossággal nem csak a hallgatóságnak, de saját magamnak is kedvezek. Ezért ilyen izgalmas és sokszínű a zenei világom.  A közelgő újpesti koncerten is ez a crossover jelleg köszön majd vissza, zenei műfajok izgalmas, mégis homogén elegyére lehet számítani. Ráadásul a remek helyszín is lehetőséget ad egy szép és pörgős koncertre” – árulta el Felicián.

Hozzátette, a koncertshow megőrzi a klasszikus hangvételt, ugyanakkor csavar is egyet rajta. A filmzenék és népdalok mellett saját szerzemények is lesznek a repertoárban. „Az újonnan született saját szerzeményeim között is van néhány, amiből ha elvennénk a korszerű elektronikus elemeket, megállná a helyét 100 évvel ezelőtt is. Igyekszem minél jobban megőrizni a klasszikus hangvételt. De azért olyan is lesz, hogy felveszem az elektromos csellót és bekapcsolom a torzítót!” – ígéri a sikeres csellista.

 

Bővebb információ: http://up4event.hu/programok/kalmus-felician-koncertshow