Az ezerarcú Liszt Ferenc az UP-ban

Zenevarázslat az első hazai „popsztár” életéről

A november 11-ei Zenevarázslat igazán különleges téma köré épül fel. Várnagy Andrea, Kocsis Krisztián, Völner Eszter, Farkas Lili és Eckhardt Gábor nem kevesebbre vállalkoztak, mint bemutatni Liszt Ferenc új, eddig kevésbé ismert arcait. Mindannyian tudjuk, hogy Liszt Ferenc hatalmas sztár volt már saját korában, az 1800-as években is. A személyét övező rajongást napjaink amerikai hírességének népszerűsége meg sem közelíti. A koncertszalonok két kézzel kapkodtak utána, a nők vetélkedtek a kegyeiért. De milyen is volt az „igazi” Liszt?

„Liszt Ferencet hajlamosak vagyunk „csupán” zseniális zongoristaként, brilliáns zeneszerzőként elkönyvelni, pedig rengeteg másik oldala is van! 2011-ben, Születésének 200. évfordulóján, a Liszt emlékév alatt számomra az egyik legnagyobb ajándék az volt, hogy az eddig ismeretlen arcait megismerhettem ennek a sokszínű legendának. Ezt a páratlan élményt szeretném átadni kicsiknek és nagyoknak a Liszt Arcai című Zenevarázslat előadáson. Az alkalom különlegessége, hogy a zongoramuzsika mellett a kevésbé ismert Liszt-dalokat is elhozzuk a közönségnek” – árulta el Várnagy Andrea.

Az izgalmas zenei kalandozáson megismerhetjük Lisztet, a szerelmes zeneszerzőt, az utazó világpolgárt és a mélyen hívő, igaz magyart is. Eckhardt Gábor sajátos humorral fűszerezett előadása során felelevenedik előttünk a világszerte elismert magyar legenda életének több állomása is. Minden közreműködő zeneművész egy-egy lépéssel közelebb hozza majd a közönséghez a zseniális zongoravirtuózt, akivel a közös délelőtt végére régi jó barátokként búcsúzhatunk el egymástól.

További információ: http://up4event.hu/

Jegyvásárlás: https://up4event.jegy.hu/program/zenevarazslat-varnagy-andrea-zongoramuvesznovel-96910