Mihályi Réka és kislánya

Szívére edz Mihályi Réka

a fiatal kismamának gyermekkori szívbetegsége újult ki

A Fonogram – díjas énekesnő betegsége egészen gyermekkoráig nyúlik vissza. Bár a legtöbb esetben a gyermekek a szívritmuszavart kinövik, nála azonban pár évvel ezelőtt kiújult. Réka a Group’N’Swing énekesnője, de emellett évek óta ad gyerekkoncerteket is és már kislánya, Adél megszületése előtt megfogalmazódott benne, hogy milyen különleges lenne, ha altatódalai alapját az anyai szívhang adná.

 

„Két éve, amikor kitaláltam ezt a koncepciót, akkor azt szerettem volna, hogy az új lemezem is szakmailag ugyanolyan igényes legyen, mint az első Masni és Pocó, ugyanakkor szó szerint szívhez szóló is. Az én szívritmusom, az úgynevezett „extráim” nehézkessé tették volna a lemezfelvételt, így az akkor várandós húgomat kértem fel. A családban és a baráti körben is mindenki nagyon meghatódott, az eredmény pedig valóban meghitt lett.”

Rékának és kilenc évvel fiatalabb húgának rettenetesen szoros a kapcsolata. Az énekesnő nem titkolja, hogy amikor várandós lett, akkor felborultak a szerepek. Húga lett az ő legfontosabb támasza, ő asszisztálta vele végig a kilenc hónapot. Ott volt, ha erőre, bátorításra vagy éppen nyugtató szavakra volt szüksége. Az énekesnő szerint kettőjük nagyon mély testvéri szeretetének továbbfűzése ez a lemez.

 

Az énekesnőnek, aki szülése előtt az egyik legkedveltebb tv sorozatban is vállalt szerepet, folyamatosan edzeni kell a szívét, mert a gyermekkorában diagnosztizált szívritmus betegsége évekkel ezelőtt kiújult. Párja, Romhányi Áron féltve, védi az énekesnőt. A több mint egy évtizedre visszanyúló kapcsolatuk úgy szakmailag, mint magánügyileg is gyümölcsöző. A zenei produkciókat is közösen rakják össze, és Áron a családban is kiveszi a részét. A baba gondozásában, logisztikájában is sokat segédkezik, így közvetlenül tud Rékára is vigyázni, hogy ne terhelje túl magát.

 

„Amióta a gyermekünk megszületett megvan szinte mindenem, csak éppen rendszerem nincs, pedig igazán kedvelem az összeszedettséget. Most tanulom, hogy hogyan logisztikázzak. A mozgás és a szívem edzése most abban merül ki, hogy a harmadik emeleten lakunk és napjában többször a teljes „pereputtyot” cipelem föl-le. Ez nagyon jót tesz és ennyi kardióra szükségem is van.”

 

És ha fellépés van, az egész család felkerekedik. Míg Réka a színpadon varázsolja el a gyermekközönséget, addig a büszke apa a kicsivel a nézőtérről figyeli.

 

Forrás: BrekaCom